|
 |
Glenn Miller - forum dyskusyjne - |
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ivellios Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
Ania
|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam "In The Mood" na razie, a poza tym to tu pożyczę, tu przesłucham i tak powoli się powiększa kolekcja  _________________ Pardon my boy... |
|
Powrót do góry |
|
Ivellios Site Admin
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Uwaga, podaję tylko kolekcję którą mam przed sobą na biurku
"A portrait of Glenn Miller" - czteropłytowa składanka wydana przez Cosmopolitan, zawierająca 56 utworów.
"A portrait of Glenn Miller" - inna składanka o takim samym tytule, wydana przez MCPS, zawiera 44 utwory (część powtarza się na poprzednim Portrait - tą składankę wydaną przez MCPS kupiłem wcześniej)
"The world of Glenn Miller" - składanka zawierająca covery utworów GM w wykonaniu inych zespołów i orkiestr. Dwie płyty, 34 utwory, z czego na pierwszej części pięć utworów połączonych jest w jeden medley. Polecam
"The best of Glen Miller" - jedyna chyba na świecie składanka zawierająca w tytule literówkę w nazwisku 14 utworów, wykonanie oryginalne, przy czym - jak to bywa w przypadku płyt wydawanych przez wydawnictwo Starling - niektóre nagrania są tak mocno zmodyfikowane, że brzmią one jak gdyby były żywcem zgrywane ze starego radia. Mamy wszystkie atrakcje akustyczne pod postacią pisków, szumów i trzasków, ponadto do dwóch nagrań wmontowano na samym początku perkusję.
Ktoś chce to mogę wrzucić na stronę "Volgę Boatmen" z tej składanki
"Glenn Miller Moonlight Serenade" - wydana przez Selles płytka zawierająca utwory GM. To co zrobił zespół grający na tej płycie to po prostu k***a woła o pomstę do nieba... wykonanie cholernie kiczowate, w dodatku kilka utworów zaczyna się w połowie. Korciło mnie, żeby wyciepnąć tą płytę przez okno, powstrzymałem się jednak, obawiając się o życie sąsiada...
"Glenn Miller - Seine Zwanzig Grössten Hits" - longplay zawierający 20 oryginalnych nagrań GM, wydany przez niemiecką wytwórnię Arcade Records. Pozycja to o tyle ciekawa, iż zawiera kilka arcytrudnodostępnych nagrań Polecam, oczywiście o ile ktoś ma gramofon
Prócz wyżej wymienionych płyt mam jeszcze masę nagrań w formacie mp3, w tym koncertówki i inne rarytasy. _________________ www.paranormalium.pl | www.kryptozoologia.pl | www.gregorian.zjawiska.hosted.pl |
|
Powrót do góry |
|
Ania
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2007 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Niesamowite... Skąd tyle masz? Ja w sumie od niedawna interesuję się GM, ale jedna płytka to trochę siara tylko tu jest ten problem, że na innych płytach utwory się powtarzają... Mam kilka innych płyt i często jeden utwór mam po kilka razy, co jest dość irytujące ale cóż... same "walety" i "zady"  _________________ Pardon my boy... |
|
Powrót do góry |
|
Ivellios Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
Ania
|
Wysłany: Czw Cze 07, 2007 11:50 am Temat postu: |
|
|
A ja nabyłam ostatnio nową płytkę "Remember Glenn: 50th Anniversary tour" wydaną w 50 rocznicę śmierci Glenna. Polecam!  _________________ Pardon my boy... |
|
Powrót do góry |
|
|
|