ZalogujU¿ytkownikHas³o
Zaloguj mnie automatycznie przy ka¿dej wizycie    
Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci
Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci
Forum Glenn Miller - forum dyskusyjne Strona G³ówna » P³yty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Nasze kolekcje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat  
Autor Wiadomo¶æ
Ivellios
Site Admin

Do³±czy³: 15 Maj 2007
Sk±d: Katowice

PostWys³any: Pi± Maj 18, 2007 5:43 pm    Temat postu: Nasze kolekcje Odpowiedz z cytatem

Proponujê aby¶my w tym temacie pochwalili siê, jakie posiadamy wydawnictwa audiowizualne zwi±zane z Glennem Millerem Wink
P³yty CD, longplaye, singleplaye, filmy itd

Swoj± kolekcjê podam pó¼niej Very Happy
Ania

Do³±czy³: 18 Maj 2007
Sk±d: S³upsk

PostWys³any: Pi± Maj 18, 2007 5:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam "In The Mood" na razie, a poza tym to tu po¿yczê, tu przes³ucham i tak powoli siê powiêksza kolekcja Smile
Ivellios
Site Admin

PostWys³any: Pi± Maj 25, 2007 10:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uwaga, podajê tylko kolekcjê któr± mam przed sob± na biurku Very Happy

"A portrait of Glenn Miller" - czterop³ytowa sk³adanka wydana przez Cosmopolitan, zawieraj±ca 56 utworów.

"A portrait of Glenn Miller" - inna sk³adanka o takim samym tytule, wydana przez MCPS, zawiera 44 utwory (czê¶æ powtarza siê na poprzednim Portrait - t± sk³adankê wydan± przez MCPS kupi³em wcze¶niej)

"The world of Glenn Miller" - sk³adanka zawieraj±ca covery utworów GM w wykonaniu inych zespo³ów i orkiestr. Dwie p³yty, 34 utwory, z czego na pierwszej czê¶ci piêæ utworów po³±czonych jest w jeden medley. Polecam Very Happy

"The best of Glen Miller" - jedyna chyba na ¶wiecie sk³adanka zawieraj±ca w tytule literówkê w nazwisku Very Happy 14 utworów, wykonanie oryginalne, przy czym - jak to bywa w przypadku p³yt wydawanych przez wydawnictwo Starling - niektóre nagrania s± tak mocno zmodyfikowane, ¿e brzmi± one jak gdyby by³y ¿ywcem zgrywane ze starego radia. Mamy wszystkie atrakcje akustyczne pod postaci± pisków, szumów i trzasków, ponadto do dwóch nagrañ wmontowano na samym pocz±tku perkusjê.
Kto¶ chce to mogê wrzuciæ na stronê "Volgê Boatmen" z tej sk³adanki Razz

"Glenn Miller Moonlight Serenade" - wydana przez Selles p³ytka zawieraj±ca utwory GM. To co zrobi³ zespó³ graj±cy na tej p³ycie to po prostu k***a wo³a o pomstê do nieba... Mad wykonanie cholernie kiczowate, w dodatku kilka utworów zaczyna siê w po³owie. Korci³o mnie, ¿eby wyciepn±æ t± p³ytê przez okno, powstrzyma³em siê jednak, obawiaj±c siê o ¿ycie s±siada...

"Glenn Miller - Seine Zwanzig Grössten Hits" - longplay zawieraj±cy 20 oryginalnych nagrañ GM, wydany przez niemieck± wytwórniê Arcade Records. Pozycja to o tyle ciekawa, i¿ zawiera kilka arcytrudnodostêpnych nagrañ Wink Polecam, oczywi¶cie o ile kto¶ ma gramofon Razz

Prócz wy¿ej wymienionych p³yt mam jeszcze masê nagrañ w formacie mp3, w tym koncertówki i inne rarytasy.
Ania

PostWys³any: Sob Maj 26, 2007 5:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niesamowite... Sk±d tyle masz? Ja w sumie od niedawna interesujê siê GM, ale jedna p³ytka to trochê siara Embarassed tylko tu jest ten problem, ¿e na innych p³ytach utwory siê powtarzaj±... Mam kilka innych p³yt i czêsto jeden utwór mam po kilka razy, co jest do¶æ irytuj±ce Confused ale có¿... same "walety" i "zady" Wink
Ivellios
Site Admin

PostWys³any: Sob Maj 26, 2007 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z GM jest tego typu problem, ¿e on nie wydawa³ ca³ych alb umów, a tylko single, wiêc nam pozostaje jedynie kupowaæ sk³±danki Wink
Ania

PostWys³any: Czw Cze 07, 2007 11:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja naby³am ostatnio now± p³ytkê Very Happy "Remember Glenn: 50th Anniversary tour" wydan± w 50 rocznicê ¶mierci Glenna. Polecam! Wink
Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Glenn Miller - forum dyskusyjne Strona G³ówna » P³yty Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach